Konu: Avrupa 2012 - Türkiye’yi Ziyaret Edin
Ülkemiz birçok mimari eseri, doğal güzellikleri ve toprakları üzerinde yaşamış büyük medeniyetlerin izlerini sınırları içerisinde barındırmaktadır. Önemli plajlara da sahip olan Türkiye’de; Bodrum, Fethiye, Marmaris, Kaş, Kuşadası, Alanya önemli tatil yöreleridir. Ayrıca dünyanın en iyi mutfaklarından biri olarak kabul edilen Türk mutfağı, sayısız çeşit ve eşsiz lezzetiyle konuklarının damaklarında unutulmayan bir tat bırakmaktadır. Türkiye, bölgeden bölgeye değişiklik gösteren, birbirinden güzel, renkli, ritmik, zarif ve kendine özgü tarzı ile çok eski bir folklorik dans geleneğine sahiptir. Misket, Atabarı, Zeybek, Çayda çıra, Kılıç kalkan oyunları bunlardan sadece birkaçıdır. Türkiye, misafirperver insanları ve görülmeye değer eşsiz güzellikleriyle yeni konuklarını beklemektedir.
Her sene yerli ve yabancı binlerce turisti çeken bu eşsiz güzelliklerden birkaçı aşağıda tanıtılmıştır;
Selimiye Camii (Edirne): II. Selim döneminde Mimar Sinan tarafından yapılan eserdir. Osmanlı mimarisinin en önemli yapıtlarından birisi olan Selimiye Camii, UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer almaktadır. Selimiye Camii minaresinde üç kişi aynı anda birbirini görmeden yukarı çıkabilmektedir. Birçok ustalık izi taşıyan bu eser Mimar Sinan tarafından ustalık eserim diye anılmaktadır.
Abant Gölü (Bolu): Çam ve köknar ağaçlarının yoğun olduğu Tabiat Parkı içinde, yaklaşık 1350 metre yükseklikte, alanı 125 hektar olan heyelan set gölüdür.
Kapadokya (Nevşehir): Bölge 60 milyon yıl önce Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkmıştır. MS 3. yüzyılda hristiyan öğretilerinin yayıldığı eğitim ve düşünce merkeziydi.
Zeugma Antik Kenti (Gaziantep): M.Ö. 1. yüzyılda köprü geçit anlamına gelen Zeugma’yı diğer antik kentlerden ayıran özellik kendine özgü heykellere sahip olmasıdır.
Nemrut Dağı (Adıyaman): Kommagene kralı Antiochus Iheos, M.Ö 62 yılında 2150 metre yükseklikteki dağın tepesine, pek çok Yunan ve Pers tanrısının heykelinin yanı sıra kendi mezar- tapinağını da yaptırmıştır. Nemrut Dağı 1987de UNESCO tarafından Dünya mirası alanı ilan edilmiştir ve dünyanın sekiz harikasından biridir.
Erciyes Dağı (Kayseri): Yüksek derecede aşınmaya uğramış olan volkanın son olarak, Roma dönemi madeni paralarındaki betimlemelere dayanarak, MÖ 253 yılında püskürdüğü söylenebilir. Alpin kuşağına dahil olan Erciyes Dağı, 3.916 metreye ulaşan zirvesi ile İç Anadolu’nun en yüksek dağıdır.
Mevlana Müzesi (Konya): Konya’da bulunan, eskiden Mevlâna’nın dergâhı olan yapı kompleksinde, 1926 yılından beri faaliyet gösteren müzedir. Mevlana Celaleddin-i Rumi kendi ölümüne rabbine duyduğu aşktan dolayı sevgiliye kavuşma yani düğün gecesi demiştir. Her sene 17 Aralık tarihlerine denk gelen haftada Şeb-i Arus Şenlikleri yapılmaktadır.
Uludağ (Bursa): Bursa ili sınırları içinde, 2.543 m yüksekliği ile Türkiye’nin en büyük kış ve doğa sporları merkezidir. Uludağ’ın uzunluğu 40 km’yi bulur. Genişliği ise 15-20 km'dir.
Çifte Minareli Medrese (Erzurum): Oyma taşlı kapısı ve görkemli çifte minaresi ile büyüleyici etkiye sahiptir. Anadolu Selçuklu mimari geleneğinde yapılan medrese açık avlulu, iki katlı ve iki minareli eğitim kurumu olarak yapılmıştır.
Fethiye (Muğla): Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Fethiye, Antik kalıntılarıyla, Ölüdeniz gibi eşsiz kumsalıyla, mağaralarıyla, yamaç paraşütüyle yerli ve yabancı birçok turisti ağırlamaktadır.
Caretta Caretta (Akdeniz): Sini kablumbağası denizlerde yaşar. Yumurtlamak haricinde karaya hiç çıkmaz. Yumurtalarını gece kumsallarda açtıkları çukurlara gömerler. Yavrular 2 aylık kuluçka döneminden sonra gece vakti yumurtadan çıkarak denize giderler. Nesli tükenmekte olan Caretta Carettalar, Akdeniz sahillerinde görülür.
Konu ile ilgili diğer pulları görmek isterseniz Tıklayınız ( Avrupa ).
Konu ile ilgili diğer pulları görmek isterseniz Tıklayınız. (Turizm )